Flekkefjord Bobilparkering vant igjen

Flekkefjord Bobilparkering vant igjen

Publisert av Tor Henriksen den 14.02.21. Oppdatert 18.02.21.

Gratulerer til Flekkefjord Bobilparkering

I Region sør er det mange fine og populære bobilplasser.

I 2016 arrangerte Norsk Bobilforening Region sør, kåring av regionens beste bobilplass blant medlemmene i Region Sør. Da ble også Flekkefjord Bobilparkering vinner.

I 2017 utvidet Norsk Bobilforening kåringen til å gjelde Norges Beste bobilplass, kåret av medlemmene i Norsk Bobilforening. Den gang vant Ask Bobilparkering også i Region Sør. https://bobilplassen.no/ask-bobilparkering-olensfjorden-rogaland/

I 2020 ble det for første gang sammen med magasinet Din Fritid og Norsk Bobilforening laget en kåring blant alle Norges bobileiere for å kåre Norges beste bobilplass. Denne gangen vant også Flekkefjord Bobilparkering. https://dinfritid.no/norgesferie-tett-p%C3%A5/2021/02/flekkefjord-vant

NB har avtale med Flekkefjord Bobilparkering https://www.bobilforeningen.no/informasjon/nyheter/vis/?T=Flekkefjord%20Bobilparkering&ID=18099

Norsk Bobilforening har samarbeid med Bobilplassen.no https://bobilplassen.no/  som nok er Norges mest komplette samling over bobilplasser og tømmeplasser i Norge.

Bobilplasser i Region Sør: Bobilplasser i Agder.https://bobilplassen.no/bobilparkeringer-i-aust-agder/   Bobilplasser i Rogaland https://bobilplassen.no/bobilparkeringer-i-rogaland/

Kjenner du til bobilplasser som ikke står oppført, gi beskjed https://bobilplassen.no/tips-oss/ eller til servicekontoret til NB

Etablering av Bobilplasser og tømmesteder er et viktig arbeide i NB og blant medlemmene.

Noen har sikkert reagert på bruken av ordene Bobilparkering og Bobilplass. Er det det samme? Svaret på det er, både ja og nei. Kommer vel an på hvem en spør?

Bobilplass har et eget trafikkskilt Skilt 621: Bobilplass


Anvendelse

Symbol 621 kan brukes for plasser som har minst 8 plasser

som er spesielt beregnet for oppstilling av bobiler, og som ikke er beregnet for oppstilling av campingvogner. Dette kan være særskilte plasser i tilknytning til en campingplass, eller plasser reservert for bobilovernatting i eller i nærheten av bystrøk. Plassene skal ha vannforsyning og avfallsmottak, og skal ikke ha lengre avstand fra nærmeste mottaksanlegg for toalettavfall enn 3 km.

Bobilparkering brukes også for bobilplass. Hvilket ord en bruker, har nok litt med betydningen av ordet for vedkommende, eller hva som er mest vanlig.

Det kan jo til tider både være vanskelig å få parkert for noen timer, enkelte steder og for overnatting andre.

Bobil og campingbil er vel også det samme? Enkelte mener ikke det, de mener en campingbil er mindre og mindre utstyrt enn en bobil.

Skal man definere bobilparkering etter skilt, er det omtrent de grensene. Er det et skilt for parkering, med underskilt, 807.9. Her er ingen krav om utstyr på parkeringen/plassen, men til kjøretøyet.


552 ”Parkering” skal brukes når parkering skal være tillatt, selv om dette er på bestemte vilkår. Begrensninger av parkeringsadgangen angis på underskilt. Gyldighetstiden for en regulering kan begrenses, men det skal ikke etableres mer enn to ulike reguleringer til samme hovedskilt. Dersom det på samme sted skal være stanseforbud eller parkeringsforbud i visse tidsrom og begrenset parkering i andre, skal skilt 370 eller 372 brukes som hovedskilt, og parkeringsadgangen angis på underskilt 834 ”Kombinert regulering”. (Unntak fra denne hovedregelen kan i visse tilfeller gjelde for skilt 372, men ikke for skilt 370.)

Med dette underskiltet, under parkeringsskilter. Betyr det parkering bare for bobiler og ingen andre kjøretøy. 807.9 Kjøretøy særskilt innredet til campingbruk (bobil)

Så setter man det litt i perspektiv, er det vel forskjell på bobilparkering og bobilplass? «Kjært barn» har mange navn og det gjelder vel i denne sammenheng også?

Uansett hva man kaller det og selv med den «lille» nyanseforskjellen, er det behov for flere av alle variantene.

Det dukket opp mange varianter i 2020 både permanente og midlertidige og håper på flere i årene som kommer og vær flink til å melde dem inn.