Ny bobilparkering Lyngdal sentrum

Ny bobilparkering Lyngdal sentrum

Publisert av Tor Henriksen den 04.05.21.

30 april 2021 ble Alleen Bobilparkering i Lyngdal sentrum offisielt åpnet. GPS N 58.1377, E 7.0735 (kartlenke)  https://m.facebook.com/All%C3%A9en-bobilparkering-104442261766593/

Nå med en betydelig økning av bobiler på veiene, er det gledelig at det åpnes nye bobilparkeringer mange steder i Norge. Takket være både privat og kommunal innsats er det blitt en del nye bobilparkeringer det siste drøye året. Noen nye er også som en kombinasjon i samarbeid med disse partene, dette gjelder for den nye bobilparkeringen i Lyngdal.

Sentrumsnære bobilparkeringer er det ikke for mange av i Norge og derfor er det ekstra gledelig når det åpnes nye og spesielt for den urbane bobilist. Disse bobilistene som det ser ut som det blir flere av, er behovet som det ligger litt i navnet. De ønsker slike bobilplasser som ligger i nærheten av et sentrum, med de kvalitetene en slik bobilparkering gir.

Det flotte med slike plasser er at de somregel er åpne hele året og på kyststripen av Sørlandet som det ikke for mye snø, kan lettere benyttes hele året og det er aktiviteter/tilbud til bobilistene, hele året.

Denne plassen i Lyngdal hadde ikke så mange mnd. behandling/anleggstid, som flere kommuner bør ta lærdom av. Det viser at det er mulig om man ønsker og at vi bobilister, viser at det er behov, for slike bobilparkeringer.

Denne plassen er asfaltert med oppmerking til 20 bobiler, så en blir ikke hindret av dårlig/grisete underlag, uansett årstid og vær. Det er strøm, vann, toalettømming og mulighet for tømming av gråvann med egen slange, søppeltømming og betaling med Vips, 240 kr/døgn, flere betalingsmåter planlegges.

Plassen har gode solforhold og meget sentralt beliggende til sentrum og enkel tilgang til det man finner i et sentrum.

Det er flott sykkel og tur terreng i området. Flere severdigheter og aktiviteter, kan utforskes med bobilparkeringen som base. Ved et raskt søk på nettet kan man se hva området har å by på. Det er bare en kort spasertur til turistkontoret https://www.visitnorway.no/reisemal/sorlandet/listings-lister/lyngdal-turistkontor/18612/   https://www.visitsorlandet.com/lyngdal/aktiviteter-attraksjoner/ https://www.lyngdal.no/

Denne bobilparkeringen har så mange kvaliteter og ikke minst en positiv, serviceinnstilt og lydhør eier, som skulle tilsi at dette blir en populær bobilparkering fremover. Ta en tur og utforsk bobilparkeringen og området, selv.

Vi tok en spasertur til Månen den helgen som hadde flere flotte utsiktspunkter og steinplasseringer. (Ekstern Link)